Blomkålsris

 
 
 
4 personer
 
 
700 g blomkål

300 g kogte ris

Friskkværnet sort peber
 
 
 
 
Vask blomkålet og riv det på et rivejern eller hak det i en foodprocessor og kom det herefter op i en skål.
 
Kog risene efter anvisning på pakken, men brug gerne lidt ekstra salt.
 
Når risene er kogt kommes de op til blomkålet og det blandes godt sammen.
 
Kom blandingen på en varm pande og steg den under omrøring i 5 - 7 minutter.
 
Drys med frisk kværnet peber inen servering.
 
Disse blomkålsris kan snildt erstatte almindelige ris og samtidig reducere kalorie indholdet i maden ganske meget.
 
 
 
Ikke fryseegnet.
 
 
 
Tilberednings tid 25 minutter
 
 
 
 
 
 
 
 
Energi pr. 100 gram
Energi (kcal): 
61
Protein (g): 
2.7
Kulhydrat (g): 
11
Fedt (g): 
0.6
Fiber (g): 
1.6