Chiliret

 

4 personer
 
600 g hakket oksekød 5%

125 g bacon i skiver

100 g løg
10 g hvidløg

15 g frisk rød chili

10 g frisk grøn chili

50 g koncentreret tomatpure

200 g mosede tomater

1 ds mixed beans (Kavli)
 

 

Skær bacon i strimler og steg den på en tør pande, når den er stegt hældes den på fedtsugende papir (f.eks køkkenrulle) så fedtet bliver absorberet.
 
Brun det hakkede oksekød på panden og lad det brune til det meste vand er fordampet.
 
Skær løg, hvidløg og chili i mindre stykker og kom det i minihakkeren, haf det til det er en fin pure.
 
Kom tomat pure, mosede tomater og chili/løg pureen op til kødet og lad det simre i 10 minutter. Tilsæt bønnerne og varm retten igennem.
 
Serveres med en klat creme fraiche på toppen og evt med salat og lutes til - eller fyldes i tortilla pandekager.
 
OBS. 
 
Jeg bruger chilierne uden kerner, ønskes en stærkere ret kan der kommes kerner i.
 
Jeg hælder væden fra bønnerne og skyller dem lige under koldt vand inden jeg kommer dem i retten.
 
Fryseegnet.
 
Tilberedningstid 40 minutter.
Kategori: 
Energi pr. 100 gram
Energi (kcal): 
138
Protein (g): 
17
Kulhydrat (g): 
4.8
Fedt (g): 
5.6
Fiber (g): 
0.4