Fiber Rugbrød - Koldhævet

 

 

 

 

 

 

 

2 rugbrød eller 1 bradepande med skolerugbrød

 

25 g gær

5 g sukker

15 g himmalaya salt

5 g groft friskkværnet peber

3,5 dl vand

4 dl kærnemælk

33 cl mørkt hvidtøl

100 g fibrex (kan købes i superbest)

200 g rugkerner

550 g rugmel

150 g rugflager 

100 g speltkerner 

50 g hørfrø

50 g solsikkefrø

50 g sesamfrø

50 g græskarkerner

Bland gær, sukker, peber og salt i en skål og rør til det er flydende.

Tilsæt vand, kærnemælk og hvidtøl og rør blandingen sammen.

 

Vej alle de tørre ingredienser af i en skål og kom det hele op i væsken.

Rør dejen godt sammen med en dejspade, eller i en røremaskine.

Dejen SKAL være som grød (altså meget våd).

 

 

Kom dejen i to bagepapirs belagte brød forme og pak dem ind i vita wrap. Stil dem i køleskabet og lad dem hæve her i minimum 24 timer (max 4 døgn) jo længere tid jo mere smag.

 

Når de skal bages sættes de i en kold ovn og der tændes på 175 grader og brødene bages i 60 minutter.

Vend brødene ud af formene og bag yderligere i 60 minutter med bunden i vejret..

Lad brødene køle af på en bagerist.

 

Hvis der ønskes holdbar sprød skorpe på brødet opbevares det bare under et klæde på køkkenbordet, pakkes det derimod i plastikpose bliver skorpen blød. 

 

Fryseegnede.

 

Jeg bager rugbrødene så det bliver små skiver, som det ses på billedet - syntes resultatet bliver bedre og det er meget nemmere at skære.

 

Man kan også komme dejen i en bradepande og ridse den inden bagning, dette giver fantastiske minirugbrød.

 

 

Kategori: 
Energi pr. 100 gram
Energi (kcal): 
228
Protein (g): 
7.8
Kulhydrat (g): 
39
Fedt (g): 
5.6
Fiber (g): 
9.7