Focaccia med pesto

 
 
 
 
 
 
 
1 stk
 
 
30 g gær

4 dl vand

10 g flagesalt

1 spsk honning

150 g fuldkornsdurummel

500 g italiensk hvedemel, Tipo 00

2 spsk ekstra jomfruolivenolie

25 g pesto 
 
 
 
Kom gær, salt, honning, vand, olie og pesto i en skål og bland det sammen.
 
Tilsæt melet og rør dejen sammen i cirka 8 minutter, det anbefales at bruge en røremaskine.
 
Smør en bradepande (20x30 cm) med oliven olie og drys noget groft durummel i bunden - drys evt. også med noget tørret oregano, basillikum eller andet.
 
Kom dejen i bradepanden og træk den ud så den fylder hele formen.
 
Læg et viskestykket over bradepanden og lad dejen hæve i 2 timer ved stue temperatur.
 
Når dejen er hævet pensles den med lidt oliven olie og drysses evt. med noget flage salt eller tørrede krydderurter.
 
Bages ved 200 grader i 30 minutter.
 
 
Tilberedningstid 15 minutter + 2 timers hævetid og 30 minutters bagetid.
 
 
Fryseegnet.

 
 
Velegnet til al slags mad, alle krydderurter og pesto arter kan bruges - og der kan også tilsættes oliven eller soltørrede tomater.
Overfør til...Redigér
 
Energi pr. 100 gram
Energi (kcal): 
264
Protein (g): 
7.6
Kulhydrat (g): 
50
Fedt (g): 
4.7
Fiber (g): 
1.8