Frikadeller med rødbede

 

4 personer
 
250 g hakket kalv og flæsk 3% fedt

100 g rødbede

75 g løg

50 g havregryn

1 æg

0,25 dl vand

15 g hvidløg
Salt og friskkværnet peber

 

Skræl rødebede, løg og hvidløg, kom det i foodprocessoren og hak det fint.
Kom kød, æg, havregryn, vand og de hakkede grøntsager i en skål og rør det hele godt sammen.
Form frikadellerne og steg dem på en varm pande.
 
Tilberedningstid 30 minutter.
 
Fryseegnede
 
TIPS. Kom sesamfrø på en tallerken og tryk frikadellens ene side ned i dem, dette giver en fantastisk smag.
 
(OBS! sesamfrøene er ikke med i energi beregningen på opskriften!)
Energi pr. 100 gram
Energi (kcal): 
115
Protein (g): 
13
Kulhydrat (g): 
9.2
Fedt (g): 
3
Fiber (g): 
1.6