Gulerods rugbrød

 

2 stk

25 g gær
5 g sukker
15 g himmalaya salt
7 dl vand
3 dl ylette 1,5%
300 g havregryn
200 g rugkerner
550 g groft rugmel
100 g hvedekerner
150 g honning
200 g groft revet gulerod 
100 g solsikkefrø

Bland gær, sukker og salt i en skål og rør til det er flydende.

Tilsæt vand, ylette, gulerod og honning og rør blandingen sammen.

 

Vej alle de tørre ingredienser af i en skål og kom det hele op i væsken.

Rør dejen godt sammen med en dejspade.

Dejen SKAL være som grød (altså meget våd).

 

 

Kom dejen i to bagepapirs belagte brød forme og pak dem ind i vita wrap. Stil dem i køleskabet og lad dem hæve her i minimum 24 timer (max 4 døgn) jo længere tid jo mere smag.

 

Når de skal bages sættes de i en kold ovn og der tændes på 175 grader og brødene bages i 60 minutter.

Vend brødene ud af formene og bag yderligere i 60 minutter med bunden i vejret..

 

Lad brødene køle af på en bagerist.

 

 

Kategori: 
Energi pr. 100 gram
Energi (kcal): 
263
Protein (g): 
7.7
Kulhydrat (g): 
50
Fedt (g): 
4.9
Fiber (g): 
7.9