Gulerodssuppe med karry

 

4 personer

1200 g gulerod
400 g løg
50 g hvidløg
12 dl vand
2 tsk koldpresset ekstra jomfru olivenolie
5 g karry
5 dl minimælk

 
 

 

Skræl gulerødderne og skær dem i mindre stykker.

Pil løgene og skær dem i store stykker.

Kom vandet i en gryde og tilsæt gulerødder og løg, pil hvidløgene og kom feddene med i gryden.

Kog det under låg til gulerødderne er møre.

Når gulerødderne er møre blendes de sammen med kogevandet, og der tilsættes olie, skummetmælk og karry og det hele blendes til en glat suppe som smages til med salt og peber.

Ønskes en tydere suppe kan der tilsættes mere skummetmælk.

 

Serveres med groft brød eller ristet rugbrød.

 

 

 
Kategori: 
Energi pr. 100 gram
Energi (kcal): 
30
Protein (g): 
1.1
Kulhydrat (g): 
5.8
Fedt (g): 
0.6
Fiber (g): 
1.3