Hørfrøboller

 
 
16 stk
 
 
3 dl vand

2 dl kærnemælk

10 g flagesalt

2 spsk brød sirup

5 g gær

1 dl surdej (se opskrift længere ned via link)

100 g speltflager

150 g hørfrø

200 g fuldkornshvedemel

250 g mel

50 g groft rugmel
 
 
 
Dag 1.
 
 


Kom vand, kærnemælk, gær, sirup, surdej og salt i en skål og rør det sammen til gæren er opløst.


Tilsæt hørfrø og speltflager og rør let i massen.
 


De tre slags mel kommes i skålen og dejen æltes i 10 minutter på jævn hastighed.


Det anbefales kraftigt at bruge en røremaskine, men en elpisker kan også gøre det.
 


Dejen kommes i en skål og der kommes låg eller film på inden den sættes i køleskabet hvor den skal hæve minimum 8 timer, men gerne natten over.


 
 
Dag 2.


 
 
Tag skålen med dej ud af køleskabet og vend den ud på bordet som er drysset med fuldkornshvedemel.


Du må IKKE ælte dejen og heller ikke røre for meget ved den.


Skær dejen ud i 16 stykker og vend dem forsigtigt i melet inden de sættes på en bageplade belagt med bagepapir.
 


Bag dem midt i ovnen i 20 minutter ved 250 grader.



 
 
Tilberedningstid 25 minutter + hævetid og 20 minutters bagetid
 
 



Fryseegnede
 
Kategori: 
Energi pr. 100 gram
Energi (kcal): 
246
Protein (g): 
8.8
Kulhydrat (g): 
43
Fedt (g): 
4.9
Fiber (g): 
6.1