Indisk kyllinge gryde

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4 personer
 
 
Kylling :
 


600 g kyllingfilet

8 spsk limesaft
 
 


Marinade :

 

2 tsk paprika

2 tsk spidskommen

1 tsk koriander

2 tsk garam masala

1 tsk tandoori masala

2 tsk tørret mango
pulver
10 g frisk ingefær

1,5 g yoghurt naturel 1,5 %

 
 

Sauce :
 


20 g hvidløg

100 g løg

600 g tomat

10 g frisk ingefær

2 tsk paprika

1 tsk koriander

1 tsk chili pulver

3 tsk rørsukker

1 tsk flagesalt

100 g rød peberfrugt

100 g gulerod

1 spsk rapsolie

2 dl madlavningsfløde 4 %
 
 
 
Skær kyllingen i cirka 3 cm store stykker og kom det i en skål.
Hæld limesaften over og vend det godt rundt, stil det til side og lad det trække 10 minutter mens du blander marinaden.
 
Riv ingefæren og kom det sammen med de resterende ingredienserne til marinaden i en skål og rør det godt sammen.
 
Hæld kyllingen op i marinaden og stil den på køl i minimum 1 time, jo længere den får lov at trække jo mere smag i kyllingen.
 
Når kyllingen har trukket kommes den i et ovnfast fad som stilles i en kold ovn, ovnen tændes på 175 grader og kyllingen for lov til at hygge sig i 1 time.
Vend rundt i kyllingen efter 1/2 time.
 
 
Saucen :
 
Hak hvidløg, løg og ingefær fint, skær gulerødderne i tynde skiver og tomater og peberfrugt i tern.
Kom rapsolien i en gryde og tilsæt grøntsagerne samt krydderierne.
Lad det simre i 15 minutter ved middel varme og sørg for at røre rundt i det.
 
Tag gryden fra varmen og tilsæt fløden, blend det hele til en glat og jævn sauce.
 
Når kyllingen er færdig kommes den i saucen og det skal have lov til at simre i 10 - 15 minutter ved middelvarme.
 
 
Serveres med ris, pandebrød eller blomkålsris.
 
 
Fryseegnet
 
 
Tilberedningstid 1 time og 45 minutter - og så marinerings tiden.
 
Kategori: 
Energi pr. 100 gram
Energi (kcal): 
76
Protein (g): 
9.3
Kulhydrat (g): 
6.9
Fedt (g): 
2
Fiber (g): 
1.2