Kalvegryde med champignon

 

 

 

 

 

 

 

4 Personer

450 g magert kalvekød

400 g champignon

5 dl rødvin

1 pastinak

350 g gulerod

400 g løg

75 g grofthakkede valnødder

20 g smør

salt

friskkværnet peber

majsmel + vand til jævning

 

 

 
Rens champignonerne og skær dem i halve eller kvarte alt efter størrelsen, de må gerne være lidt store.
 
Skræl pastinakken og skær den i kvarte.
 
Skær kalvekødet i tern og brun det i smørret i en gryde.
 
Når det er næste brunet tilsættes 200 g af campignonerne og kødet brunes færdigt - herefter hældes rødvinen over, pastinakken kommes i gryden og det hele bringes i kog. Der skrues så ned for varmen og retten får lov til at simre i 1,5 time.
 
Skræl gulerødderne og skær dem i tykke skiver, pil løgene og skær dem i store tern.
 
Når retten har simret i 1,5 time tilsættes gulerødder og løg. Retten bringes atter i kog og skal nu simre i 30 minutter inden grofthakkede valnødder og de sidste 200 g champignoner tilsættes. Bringes i kog igen og simre i 30 minutter under låg.
 
Når tiden er gået jævnes saucen og smages til med salt og peber.
 
serveres med kogte kartofler, ris eller bare groft brød.
 
Tilberedningstid cirka 3 timer
 
Fryseegnet.
 

 

Kategori: 
Energi pr. 100 gram
Energi (kcal): 
108
Protein (g): 
7.9
Kulhydrat (g): 
7.3
Fedt (g): 
5.7
Fiber (g): 
1.7