Karry krydret oksekød

 

4 personer
 
400 g oksekød 3-6 % fedt

250 g løg

20 g hvidløg

1 spsk olivenolie

1 spsk karry

2 tsk gurkemeje

1 spsk hvidhvede

1 tsk salt

1 tsk stødt kardemomme

1 terning oksebouillon

2,5 dl vand

30 g pinjekerner

40 g pistacienød

 

Pil løg og hvidløg, skær løgene i halve og derefter i tynde skiver og hvidløget hakkes fint.
Varm olien i en saute pande og brun kødet heri. Når det er brunet hældes det over i en skål og løg og hvidløg svitses på saute panden ved svag varme så det ikke tager farve.
Skru op for varmen og tilsæt alle kryderierne og melet og svits det med i ca 2 min, smuldr oksebouillonen på panden og tilsæt vandet, lad retten simre i 5 minutter og tilsæt så oksekødet. Det simre videre i 10 minutter under låg.
Til sidst tilsættes pinjekerner og pistacienødder og retten er klar til servering.
 
Serveres med ris eller brød, og smager godt med en klat tyrkisk yoghurt på toppen.
 
Fryseegnet
Kategori: 
Energi pr. 100 gram
Energi (kcal): 
122
Protein (g): 
11
Kulhydrat (g): 
5.5
Fedt (g): 
6.6
Fiber (g): 
1.1