Kartoffelmos med valnødder og champignon

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4 personer
 
 
600 g kartofler

75 g champignon

25 g valnødder

125 g Madlavningsfløde 4 %

1 Æggehvide


salt og peber
 
 
 
Skræl kartoflerne, skær dem i tern og kog dem til de er møre.
 
Skær champignonerne i små tern og rist dem til væden er væk på en tør pande. 
 
 
Hak valnødderne og kom dem på panden til champignoner og lad det riste sammen i 3 - 4 minutter.
 
Når kartoflerne er færdige hældes vandet fra, fløden tilsættes og det moses, mosen må gerne have nogle kartoffel stykker i sig.
 
Tilsæt champignon blandingen og æggehviden og bland det godt sammen,
 
Kom mosen i et ildfast fas og sæt den i en 175 grader varm ovn i cirka 20 minutter.
 
 
Ikke fryseegnet.
 
 
Tilberedningstid 1 time.
 
 
Fordi kartoffelmosen skal i ovnen kan den sagtens laves dagen før og opbevares i køleskabet.
 
 
Meget velegnet til diverse simreretter.
 
Energi pr. 100 gram
Energi (kcal): 
102
Protein (g): 
2.9
Kulhydrat (g): 
16
Fedt (g): 
3.1
Fiber (g): 
1.6