Kartoffelsuppe med estragon

 

4 personer
750 g kartoffel

300 g selleri

250 g rødløg

2 spsk rapsolie

2 laurbærblade

5 dl af grøntsagsvandet

6 tsk tørret estragon

2,5 dl milda 4%

 

Rens og skræl grøntsagerne og skær dem i tern.
Varm rapsolien i en gryde og svits grøntsagerne heri.
Tilsæt vand så grøntsagerne er dækket og kom laurbærbladene op i gryden. Kog det til grøntsagerne er møre.
Hæld vandet fra grøntsagerne op i en skål og pil laurbærbladene fra, mål 5 dl af kogevandet af og hæld det tilbage i gryden.
Blend det til en glat masse og tilsæt estragon og fløde - varm suppen igennem under omrøring og smag til med salt og peber.
 
Drys evt. med ristet kalkunbacon og estragon inden servering.
 
Fryseegnet.

 

Kategori: 
Energi pr. 100 gram
Energi (kcal): 
76
Protein (g): 
1.7
Kulhydrat (g): 
13
Fedt (g): 
2.4
Fiber (g): 
1.1