Kerneboller

25 g gær
1 tsk rørsukker
2 tsk salt
100 g fromage frais 0,2%
2 dl vand
1 æg
2 spsk koldpresset rapsolie
50 g hørfrø
100 g solsikkekerner
50 g græskarkerner
25 g fibrex
300 g fuldkorns speltmel
200 g speltmel

 

Smuldr gæret i en skål og kom sukkeret heri, rør til det er helt flydende.

Tilsæt olie, fromage frais, vand, salt og æg, og rør det sammen.

Kom Mel, kerner og fibrex op i skålen og ælt dejen så den lige hænger sammen.

Vend så dejen ud på bordet og ælt den grundigt, dejen skal hænge lidt i men ikke for meget. tilsæt evt en smule mel, men husk at fibrex suger væske mens dejen hæver.

Kom dejen tilbage i skålen og lad den hæve et lunt sted i 1 time.

Så skal dejen æltes igen og herefter formes til 12 boller som sættes på en plade. Læg et viskestykke over og lad bollerne hæve 15 minutter.

Bag bollerne 15 minutter ved 200 grader midt i ovnen.

Fedt indholdet er lidt højt i disse boller, men det skyldes udelukkende de mange kerner og er jo derfor det gode sunde fedt.

Fryseegnede.

Kategori: 
Energi pr. 100 gram
Energi (kcal): 
324
Protein (g): 
11
Kulhydrat (g): 
36
Fedt (g): 
14
Fiber (g): 
6.5