Madboller med soltørrede tomater

 

 

6 stk

1,5 dl vand
25 g havregryn
5 g groft salt
200 g ylette 1,5%
25 g gær
75 g groft rugmel
150 g hvidhvede
25 g soltørrede tomater i strimler (ikke i olie)

Kom havregryn, salt og vand i en gryde og kog det til en våd havregrød.

Lad grøden køle af til den er finger varm, tilsæt ylette og gær og rør det sammen til gæren er opløst.

Hak de soltørrede tomater og kom dem sammen med melet op i en skål. Hæld grøden over og rør det hele godt sammen.

Stil dejen til hævning et lunt sted i 30 minutter.

Beklæd en springform med bagepapir, og lav 6 boller af dejen som placeres i springformen - dejen er meget klistret og kan ikke formes til glatte runde boller.

Lad nu dejen hæve et lunt sted i yderligere 30 minutter.

Pensl bollerne med lidt vand og bag dem ved 200 grader i 30 minutter.

Fryseegnede.

Kategori: 
Energi pr. 100 gram
Energi (kcal): 
228
Protein (g): 
11
Kulhydrat (g): 
42
Fedt (g): 
2.4
Fiber (g): 
6.9