Madbrød med rodfrugter

 
 
1 stk
 
 
4 dl lunkent vand

30 g gær

2 spsk mørk sirup

10 g flage salt

75 g knoldselleri

100 g squash

50 g pastinak

75 g Æble

75 g græskarkerner

75 g solsikkefrø

100 g havregryn

400 g ølands hvedemel (almindeligt kan bruges)

50 g groft rugmel

200 g fuldkorns emmer mel (eller andet groft mel)
 
Skræl og rens grøntsagerne og fjern kærnehuset på æblet.
 
Riv det fint på et rivejern eller brug en foodprocessor, det er den revne mængde der skal passe til mængden i opskriften.
 
Kom vand, gær, sirup og salt i skålen og rør det sammen til gæren er opløst.
 
Tilsæt de revne grøntsager, æble, havregryn og kerner i og rør det let sammen.
 
Tilsæt melet og rør/ælt dejen sammen i 10 minutter, jeg brugte røremaskine på middel fart.
 
Kom bagepapir på en bageplade og vend dejen ud på det.
 
Tryk dejen ud så den er ca 4 cm tyk.
 
Sprøjt den med en vandforstøver og lad den stå og hæve i 1 time.
 
Varm ovnen op til 210 grader.
 
Rids brødet 3 gange på hver led med en skarp kniv, sprøjt igen med vandforstøver og bag så brødet i 35 minutter ved 210 grader.
 
 
Lækkert madbrød som er saftigt og yderst velegnet til alverdens supper.
 
 
Tilberedningstid 25 minutter - 1 times hævning og 35 minutters bagning.
 
 
Fryseegnet.
Energi pr. 100 gram
Energi (kcal): 
256
Protein (g): 
8.1
Kulhydrat (g): 
41
Fedt (g): 
6.5
Fiber (g): 
4.3