Oksesteg i kraftig sauce

4 personer
 
 

800 g oksesteg af tykkam eller andet

300 g champignon

300 g gulerod

300 g løg

200 g rødvin

2 dl vand

20 g okse bouillon
 


125 g Madlavningsfløde 4 %

3 spsk Maizena lys jævner
 
 
Brun oksestegen af i en stegegryde.
 


Rens grøntsagerne, skær løg og gulerødder i passende størrelse - hvis champignonerne er store kan de halveres og ellers brúges de hele.


Kom grøntsager, rødvin, vand og bouillon om i gryden og bring det i kog.


 
Skru ned for varmen og lad det simre i 2,5 time under låg.

Vend stegen et par gange undervejs.
 


Når tiden er gået tages stegen og grøntsagerne op af gryden og der skrues op for varmen.

Lad den resterende væde koge ind så der er cirka 2 - 3 deciliter tilbage, det tager cirka 25 minutter.


 
Skær stegen i tern der passer til størrelsen på gulerodstykkerne.


 
Når væden er kogt ind tilsættes der jævner og fløde og det får et opkog, tilsæt kødet og grøntsagerne og varm det igennem inden det serveres.



 
 
Tlberednings tid 20 minutter + 3 timer simre og kogetid



 
Fryseegnet
 



Serveres med kartoffelmos eller kartofler.
 
 
 
 

 

Kategori: 
Energi pr. 100 gram
Energi (kcal): 
172
Protein (g): 
14
Kulhydrat (g): 
7.8
Fedt (g): 
9.6
Fiber (g): 
1.7