Pandebrød

 

1 stk

10 g smør
1 dl vand
10 g gær
2 g himmalaya salt
1 dl tykmælk
25 g speltflager
150 g hvid hvedemel

 

Smelt smørret i en gryde og tilsæt vandet

Kom det op i en skål og tilsæt tykmælk, salt og gær - rør til gæren er opløst og tilsæt så speltflager og mel.

Ælt dejen godt sammen.

Smør en stegepande med et par dråber rapsolie.

Form dejen til et rundt fladt brød og læg det på panden, lad det hæve overdækket i 15 minutter.

Bag brødet ved kraftig varme i ca 5 minutter, skru ned for varmen og bag yderligere 1 minut.

Vend brødet og bag det ca 10 minutter, stadig ved svag varme, til brødet er gyldent og sprødt.

 

Server til salat, suppe eller brug det som morgenbrød.

 

Fryseegnet, men skal lunes på brødristeren inden servering.

 

 

 

Kategori: 
Energi pr. 100 gram
Energi (kcal): 
224
Protein (g): 
8.4
Kulhydrat (g): 
36
Fedt (g): 
5.7
Fiber (g): 
6.7