Rugkerne rugbrød med brændt malt

 
 
1 stk
 
 
300 g knækkede rugkerner

4 dl vand


2 dl surdej (se opskrift længere nede via link)

5 dl mørk øl

2 spsk flagesalt

10 g gær

15 g brændt maltmel

350 g groft rugmel

200 g fuldkorns speltmel
 


150 g groft rugmel

50 g fuldkorns speltmel 
 
 
 
 
 
 
Dag 1 :
 
Kom de 300 g knækkede rugkerner i en skål og overhæld dem med 4 dl kold vand, dæk skålen til og lad den stå på køkkenbordet natten over.
 
Bland surdej, øl, gær, salt og maltmel og rør det godt sammen - tilsæt rugmel og speltmel og rør dejen grundigt sammen i cirka 10 minutter - meget gerne på en røremaskine.
 
Kom dejen i en skål og dæk skålen til, lad dejen hæve på køkkenbordet natten over.
 
 
Dag 2 :
 
Bland de opblødte rugkerner i dejen og tilsæt 150 g rugmel og 50 g speltmel, kom blandingen i en røremaskine og rør den sammen i 10 minutter.
 
Kom dejen i en smurt rugbrødsform eller to mindre smurte brødforme og stil det til hævning i en time, eller til dejen når op til kanten af formen.
 
Forvarm ovnen til 175 grader og bag brødet/brødende i 2 timer midt i ovnen.
 
Sæt en skål med vand i bunden af ovnen det giver rugbrødet en lækker fugtighed.
 
Når brødet er færdigt tages det ud af ovnen og køler af på en rist, ønskes en blød skorpe pakkes brødet ind i et viskestykke.
 
 
Tilberednings tid 30 minutter - hævetid 12 - 16 timer + 1 time - bagetid 2 timer
 
 
Fryseegnet.
 
 
 
Energi pr. 100 gram
Energi (kcal): 
233
Protein (g): 
6.1
Kulhydrat (g): 
50
Fedt (g): 
1.5
Fiber (g): 
9.1