Shitake suppe

 

4 personer
 
250 g shiitake svampe

100 g løg

10 g smør

2 hønsebouillon terninger

1 liter vand

10 blade frisk basilikum

Friskkværnet peber
 

 

Rengør svampene, og skær dem i mindre stykker.
Pil løget og skær det i tern.
Smelt smøret i en gryde og svitsløgene heri uden at de tager farve. Tilsæt svampene og lad dem brune med i ca 5 minutter under omrøring så de ikke brænder fast i bunden.
Tilsæt hønsebouillon og bring det hele i kog, skru ned for varmen og lad suppen simre i 20 minutter under låg.
Tag gryden fra varmen og kom basilikum i, blend suppen med en stavblender til svampene er meget finthakkede og smag til med friskkværnet peber.
 
Server med ristet rugbrød eller andet groft brød.
 
Fryseegnet
Kategori: 
Energi pr. 100 gram
Energi (kcal): 
24
Protein (g): 
0.6
Kulhydrat (g): 
3.6
Fedt (g): 
0.8
Fiber (g): 
0.5