Stuvet grønkål med sennep

8 personer
 
750 g frisk renset grønkål

400 g kartoffel
  
6 dl madlavningsfløde 4 %

3,5 dl skummetmælk

100 g honning Dijon Sennep

salt og peber

 
 
 
 
Kom grønkålsbladene i en gryde og fyld op med vand (jeg måtte koge over to omgange da mine gryder ikke er store nok) og bring det i kog.

Når det koger skal det koge cirka 7 minutter.

Hæld kålen over i et dørslag og køl det ned med koldt vand.
 


Skræl kartoflerne, skær dem i tern og kog dem meget møre.


 
Klem vandet ud af kålen med fingrene så kålen ender som små klumper.


Så skal kålen hakkes, dette kan gøres i hånden eller på en foodprocessor (fyld ikke for meget i af gangen da det så sætter sig fast) - hvor meget der skal hakkes afhænger lidt af hvor groft man vil have kålen.


 
Når kartoflerne er møre hældes vandet fra og mælk, fløde og sennep tilsættes - det røres til en jævn mos med en elpisker.

Det hakkede kål kommes op i en gryde og mosen tilsættes, det varmes godt igennem og smages til med salt og peber.
 
 



Fryseegnet - Tilberedningstid 30 minutter.
 
Energi pr. 100 gram
Energi (kcal): 
60
Protein (g): 
2.7
Kulhydrat (g): 
9.7
Fedt (g): 
1.7
Fiber (g): 
2.4