Stuvet Hvidkål

4 personer
 
500 g hvidkål
250 g Madlavningsfløde 4 %
300 g skummetmælk 
20 g majsstivelse, Maizena
 
 
 
 

Snit hvidkålen i passende størrelse og skyl den

Damp kålen mør i cirka 10 - 12  minutter, alt efter hvor meget bid der skal være i det. (jeg anbefaler at dampe det i en grøntsags damper så det ikke kommer ned i vandet, for så bevare det mest smag)

Når kålen er mør tages den af varmen og låget fjernes.

Rør maizena og 1 dl mælk godt sammen, kom det resterende mælk og fløde i en gryde og tilsæt maizena jævningen.

Varm saucen op under piskning så det ikke brænder på (det skummer lidt sjovt) og giv den et kort opkog - smag til med revet muskat nød, salt og peber.

Tilsæt hvidkålen og varm det hele godt igennem.

 

Ikke fryseegnet (kan godt men det bliver vandet)

Tilberednings tid cirka 20 minutter.

 

Kategori: 
Energi pr. 100 gram
Energi (kcal): 
37
Protein (g): 
1.5
Kulhydrat (g): 
6.1
Fedt (g): 
0.9
Fiber (g): 
1