Svampesauce med kantareller og østershatte

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4 personer
 
 
125 g kantareller 

100 g Østershatte

200 g champignon

100 g rødløg

1 dl kraftig bouillon (variant efter hvad saucen skal bruges til)

250 ml Madlavningsfløde 4 %

10 g smør
 
Rens svampene og skær dem i passende størrelse.
 
Brug ikke vand til at rense østershatte og kantareller da dette vil gøre dem slatne, brug i stedet en børste. Vil du vaske dem skal det gøres hurtigt og de skal derefter dup tørres forsigtigt.
 
Pil løget og hak det fint.
 
Smelt halvdelen af smøret og kom løgene på panden, de skal steges til de er møre men ikke tage farve.
 
 
 
Kom løgene over i en skål og kom resten af smøret på panden.
 
Svits kantarellerne heri og kom dem derefter i skålen med løg.
 
Svits nu østerhattene så de får en let gylden farve og kom dem så i skålen.
 
Til sidst svitses champignonerne ved høj varme så de bliver gyldne, men de skal IKKE have så meget at de afgiver væske - derfor den høje varme.
 
Kom champignonerne over i skålen til de andre ting.
 
Hæld bouillonen på den varme pande og skru ned for blusset, tilsæt fløden og giv det et hurtigt opkog.
 
Tilsæt svampe og løg og lad det simre et par minutter inden det serveres.
 
 
Tilberedningstid 25 minutter
 
 
Ikke fryseegnet
 
Energi pr. 100 gram
Energi (kcal): 
58
Protein (g): 
5.5
Kulhydrat (g): 
5.8
Fedt (g): 
3.2
Fiber (g): 
1.5