Tomatsuppe med basilikum

 

4 personer

1500 g tomat
250 g løg
20 g hvidløg
10 g frisk basilikum
250 g milda 4% 

 
 

 

Vask tomaterne og fjerne stilkehuset i dem.

Skær tomater og løg i grove tern og kom dem i en gryde.

Pil hvidløget og skær det i skiver, kom det og den friske basillikum op i gryden.

Tænd svagt for varmen under gryden og lad suppen simre/koge under låg i ca 1 time.

Blend suppen med en stavblender og tilsæt fløden, giv det et opkog og smag til med salt og peber.

 

Serveres evt. med kødboller, groftbrød eller fuldkorns pasta.

 

Fryseegnet.

 

 

 
 
Kategori: 
Energi pr. 100 gram
Energi (kcal): 
39
Protein (g): 
1.2
Kulhydrat (g): 
7.6
Fedt (g): 
0.9
Fiber (g): 
1.9