Tunmousse med fromage frais

 

4 personer
 
2 dåser tun i vand

300 g fromage frais 0,2%

1 - 2 spsk limesaft

3 blade husblas

5 g purløg

1 tsk salt

1 tsk sort peber

 

Åben tunen og sæt den til afdrypning i et dørslag.
Læg husblassen i blød i koldt vand i cirka 5 minutter.
Rør fromage frais, limesaft, salt, peber og purløg sammen.
Findel tunen med en gaffel og vend den i fromage fris blandingen.
Smelt husblassen i en lille skål over et vandbad - køl den smeltede husblas ned med en skefuld af tunblandingen, rør det godt sammen.
Rør nu husblassen i tunblandingen, sørg for at røre det hele rigtig godt sammen så husblassen bliver rørt ordentligt ud.
Tunmoussen sættes på køl i minimum 4 timer inden servering.
 
Serveres evt. på ristet rugbrød med iceberg, tomat, avocado og agurk.

Kan toppes med rejer hvis den skal være ekstra lækker :-)
 
Ikke fryseegnet.
Energi pr. 100 gram
Energi (kcal): 
82
Protein (g): 
16
Kulhydrat (g): 
2.8
Fedt (g): 
0.6
Fiber (g): 
0.1